School

Bij Vovie kunnen de kinderen zich vanuit hun essentie ontplooien en worden tegelijkertijd voorbereid op passend vervolgonderwijs. We bieden een gevarieerd programma aan wat zich richt op de fysieke, emotionele, cognitieve, sociale en spirituele ontwikkeling van kinderen. Onze locaties zijn kleinschalige scholen met maximaal 15 leerlingen in een groep.

NIET AANPASSEN

HOE ZIET EEN DAG BIJ VOVIE ERUIT?

Iedere schooldag duurt van 09 tot 14 uur.

We werken vanuit een vast dagritme, waardoor de dagen veilig en vertrouwd voelen voor de kinderen. Zorg voor jezelf en je lichaam worden erg gestimuleerd binnen het dagelijks onderwijs bij Vovie. Er wordt elke dag fruit en groente meegenomen en met elkaar gedeeld. De lunch is een moment waarbij met aandacht samen wordt gegeten. Er wordt tijd genomen om het lichaam weer op te laden. Er is een rustplek.

De kinderen zijn dagelijks minimaal twee uur buiten. Hier spelen ze vrij in het bos en op het veld. Maar ook taal-, reken en bewegingslessen vinden regelmatig buiten plaats.

Bij Vovie werken inspirerende gastdocenten die wekelijks terugkomen. De kinderen mogen meedoen als dit aansluit bij hun interesse en ze er in uitgedaagd worden.

Het is ook altijd mogelijk om zich samen met de eigen leerkracht verder te ontwikkelen op verschillende vlakken. Dit kan gaan van hout hakken tot keersommen maken.

HOE ZIET DE LEEROMGEVING BIJ VOVIE ERUIT?

We hechten een groot belang aan een inspirerende leeromgeving.

De meeste locaties hebben een buitenterrein met een vuurplaats, een veld, een moestuin en een eigen stuk bos.

De binnenruimte is knus en gezellig. Iedereen draagt sloffen. De kring wordt gevormd op kussentjes en een schapenkleedje. Er is veel ruimte om te bouwen, dansen en knutselen. De kinderen vinden zelf de weg naar tekenspullen, rekenmateriaal of een leuk spelletje.

Bij al het materiaal dat we gebruiken hebben we als uitgangspunt: is het goed voor de aarde (zo veel mogelijk recyclen en afbreekbaar materiaal), is het goed voor de mensen (veilig en gezond) en is het eerlijk gemaakt?

HOE KUN JE KENNISMAKEN MET VOVIE?

Kijk in onze agenda wanneer de eerstvolgende kennismakingsbijeenkomst is. Of vul ons contactformulier in om een afspraak te maken.

Ervaringen van ouders

 “Bij Vovie zie ik het lef en het zelfvertrouwen van onze kinderen met de dag groeien.”

“Vovie zie ik als het grootse cadeau wat ik mijn kinderen kan geven.”

“Bij Vovie komen kinderen in een ontspannen sfeer tot hun recht en kunnen ze hun authenticiteit behouden. Ik raad Vovie aan, aan ouders die zoekende zijn naar vernieuwend onderwijs dat past bij de kinderen van nu.”